De 10x Feng Shui – cum alici principiile Feng Shui in fiecare incapere a locuintei tale

Feng Shui

Iata cum alici principiile Feng Shui in fiecare incapere a locuintei tale

INTRAREA

Usa de intrare are o importanta deosebita, fiindca pe aici patrunde energia pozitiva chi in casa ta. Expertii in Feng Shui iti recomanda ca, la intrare, sa respecti regulile simetriei. Aseaza ghivece cu plante in stanga si in dreapta usii – acestea vor avea efectul unui filtru, care va respinge energiile negative. Un prag inalt sau chiar o mica scara pusa la intrare sunt de asemenea de bun augur. Important: usa trebuie sa fie bine iluminata.

HOLUL

Chiar daca este foarte mic, nu ai voie sa il umplii cu mobilier, decoratiuni sau alte obiecte. Potrivit Feng Shui, este extreme de important ca holul sa fie cat mai aerisit. Nu agata multe haine in cuier si nu lasa incaltarile la vedere! Ideal ar fi ca matourile, gecile, posetele si incaltamintea sa fie puse intr-un dulap inchis (eventual zidit in perete) sau intr-o debara.

In schimb, sunt binevenite corpurile de iluminat de culoare deschisa, oglinzile si tablourile in culori pastelate. Important: cand faci curatenie, curate bine podeaua si sub covor sau mocheta!

CAMERA DE ZI

Ideal ar fi ca aceasta camera sa aiba geamurile spre sud-vest sau nord-est, pentru ca aceste directii favorizeaza o atmosfera de incredere si armonie. Daca nu ai avut sansa de a “nimeri” punctele cardinale potrivite, nu te ingrijora – poti compensa creand o atmosfera calda, intima si urmand alte “trucuri” Feng Shui. Unul din ele este sa pui pe sofa si fotolii perne si/sau cuverturi bej sau de culoarea nisipului. Important: elimina orice piesa de mobilier de care nu ai nevoie, ca energia chi sa poata circula nestingherita prin incapere.

BUCATARIA

Chinezii acorda o foarte mare importanta prepararii mancarii si servirii mesei. Mancarea inseamna vitalitate si energie pozitiva. In bucatarie, e bine sa ai cat mai multe spatii de depozitare, pentru ca vesela si toate ustensilele sa poata fi tot timpul in ordine, sa optezi pentru mobilierul cu forme rotunde sau rotunjite si pentru culorile foarte deschise.

Este recomandat albul, care simbolizeaza curatenia si limpezimea. Punctul cardinal spre care ar fi ideal sa fie orientata bucataria este sudul. Important: orice neregula legata de mancare sau de mancat are efecte negative asupra noastra, sustin maestrii Feng Shui.

DORMITORUL

Este una din cele mai importante camera dintr-o locuinta, fiindca in ea petrecem, de fapt, cel mai mult timp. Patul trebuie ales cu grija – e, poate, singura piesa de mobilier la care NU trebuie sa facem economie. Patul nu trebuie pozitionat sub o fereastra, partea in care pui capul nu trebuie sa fie orientate spre nord, iar cea de la picioare nu trebuie sa fie orientate spre usa, pentru a nu perturba campurile magnetice.

Punctul cardinal spre care ar fi ideal sa fie orientat dormitorul este estul sau sud-estul. Din punct de vedere chromatic, expertii Feng Shui recomanda lenjeria de pat si cuverturile in nuante de albastru. Important: culorile pastelate te ajuta sa ai un somn odihnitor.

CAMERA COPIILOR

E bine sa aiba peretii zugraviti intr-o culoare deschisa, de preferinta intr-o nuanta de roz, care are un effect linistitor. In general, culorile trebuie sa fie vesele. Daca in camera copilului exista un birou, el trebuie astfel pozitionat, incat cel mic sa nu sada cu spatele la usa si nici cu fata la geam. Important: sa fie sufficient spatiu pentru depozitare – jucariile aruncate peste tot tulbura armonia incaperii.

BAIA

Oglinzile si sursele de lumina favorizeaza circulatia energiei chi. Si ghivecele cu plante au un effect benefic, cu conditia ca plantele sa aiba frunze de forma rotunda sau ovala. Ideal ar fi ca, atunci cand faci baie in cada sa ai privirea indreptata spre usa – pare un amanunt ciudat, dar confera un sentiment de siguranta. De asemenea, cea mai buna orientare a baii din punct de vedere Feng Shui este spre nord. Atentie la instalatii! Un robinet care picura tulbura fluxul energiilor positive. Important: capacul toaletei nu trebuie sa ramana niciodata ridicat.

BALCONUL SAU TERASA

Balconul sau terasa este locul in care poti profita la maximum de energia benefica a plantelor. Dar, atentie: nu alege plante cu spini sau frunze ascutite! Daca vrei, totusi, sa pastrezi una, asaz-o in spatele uneia mai mari, cu frunze rotunde. Daca stai seara pe balcon, ai grija ca el sa fie bine luminat. Un alt element benefic in Feng Shui sunt clopoteii de vant, de preferinta din bambus. Atarna-I pe balcon sau pe terasa! Important: un balcon neingrijir, in care depozitezi obiecte inutile, este un mare pacat, care poate tulbura armonia casei tale.

SPATII DE DEPOZITARE

Sunt esentiale in Feng Shui, fiindca te ajuta sa mentii casa in ordine sis a eliberezi calea energiei chi. Un effect benefic il au si cosurile sau cutiile decorative, in care poti “ascunde” tot felul de maruntisuri, care altminteri ar sta la vedere in casa. Important: nu renunta la debarale pentru a mari camera!

ACCESORII CU EFECT BENEFIC

Daca vrei sa ai o locuinta aranjata in armonie cu principiile Feng Shui, decoreaz-o cu accesorii natural: flori, castanet, frunze…De asemenea, orice spot sau corp de iluminat in plus e binevenit – lumina esentiala pentru armonia casei tale. Important: daca sis i incaperi mai intunecoase, pune pe pereti oglinzi care sa reflecte lumina becurilor.

CELE MAI BUNE TRUCURI FENG SHUI

Ordinea. Pastreaza-ti locuinta curate si ordonata, fiindca praful si dezordinea blocheaza circulatia energiilor positive.
Fata in fata. Ideal ar fi ca usa si fereastra sa nu se afle niciodata una in fata celeilalte. In cazul in care se intampla asta, poti contracara efectul negativ cu ajutorul unor paravane.

Plantele verzi. Plantele incarca locuinta cu energie benefica. De aceea, e bine sa ai cel putin un ghiveci in fiecare incapere, cu exceptia dormitorului. Arunca florile uscate, fiindca aduna praf si energii negative.
Muchiile. Mobila sau obiectele decorative cu muchii ascutite trebuie evitate. Daca le ai totusi, anihileaza-le efectul negativ acoperindu-le cu fete de masa sau cuverturi.

Scaune, fotolii&co. Pozitioneaza-le in asa fel incat sa sezi cu spatele spre perete, atat in camera de zi cat si in bucatarie sau sufragerie. Evita sa asezi scaunele, fotoliile sau canapeaua sub geam!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *