5 metode prin care poti economisi bani cu copilul de sarbatori

copil-economisire-bani

Atunci cand vine perioada sarbatorilor situatia financiara a familiei are de suferit, cheltuielile fiind mai mari decat de obicei. Cu toate astea, exista metode prin care poti economisi si prin care il poti invata si pe copil cum sa faca asta.

Iata 5 metode prin care il poti invata pe copil sa economiseasca in perioada sarbatorilor

1. Nu folosi cardul

Atunci cand folosesti cardul pentru a cumpara cadourile de Craciun este foarte posibil ca bugetul sa fie depasit. Pentru copil este foarte important ceea ce vede la parinti, iar riscul in aceasta situatie ar fi ca cel mic sa aiba senzatia ca exista un card magic pentru cumparaturile de Craciun.

Pentru a evita aceasta situatie este recomandat sa faceti un buget in care doriti sa va incadrati si sa nu folosi cardul. Astfel, copilul invata despre incadrarea in buget, chiar si de sarbatori, cand tentatiile sunt mari.

2. Confectionati decoratiile 

Pentru a nu mai cumpara decoratii noi in fiecare an, puteti sa va folositi creativitatea si sa confectionati chiar voi cateva globulete sau fulgi de zapada pe care sa ii puneti in bradul de Craciun.

Puteti folosi plastilina, creioane colorate, acuarele, culori acrilice, hartie colorata, lipici, foarfeca si multe alte instrumente pentru a creea orice va doriti ca mai apoi sa puteti impodobi bradul si casa.

3. Pastrati restul

Nu puteti evita faptul ca veti cheltui bani in perioada sarbatorilor de iarna, insa ceea ce puteti face este sa pastrati toti banii care raman si sa ii depozitati intr-un loc destinat special pentru asta.

Puteti forma un obicei ca de fiecare data cand va ramane rest de la ceva ce ati cumparat, sa il pastrati pentru a-l pune in locul destinat acestui lucru. In timp, suma care se poate strange ar putea sa va surprinda.

4. Seri de film

In perioada sarbatorilor oamenii merg mai des la film, rulandu-se filmele specifice sezonului. Insa nu trebuie neaparat sa mergeti la cinema pentru asta. Puteti sa creeati aceeasi atmosfera calduroasa si sa beneficiati de popcorn chiar la voi acasa.

Alegeti ce filme doriti sa vedeti si programati seri de film in familie, astfel incat sa petreceti un timp placut impreuna si sa economisiti. Copilul va intelege, in acest fel, ca se poate simti bine si fara sa cheltuiasca multi bani si ca mereu exista alternative.

5. Voluntariatul

Perioada Craciunului este cea mai potrivita pentru a-l invata pe copil despre ce inseamna sa daruiasca si sa faca pe cineva sa zambeasca. Aceasta este o metoda de a va umple timpul facand ceva semnificativ pentru persoanele mai putin norocoase, in care si economisiti.

Sunt foarte multe ONG-uri care se ocupa cu aceste activitati si care isi petrec timp jucandu-se si facand oameni de zapada alaturi de copiii din orfelinate, spre exemplu.

Puteti sa aveti parte de un timp minunat in perioada sarbatorilor si totusi sa economisiti, astfel incat sa nu exista un dezechilibru puternic in perioada sarbatorilor.

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *