Care sunt semnele unui ten deshidratat?

ten deshidratat

Dacă aveți o afecțiune a pielii deshidratate, inseamna ca pielea dvs. nu are apă. Acest lucru poate fi cauzat de o mulțime de factori precum machiajul, dieta, utilizarea incorectă a produsului, vremea etc. Dar iată unde devine dificil: când pielea este deshidratată, tenul secreta mai mult sebum pentru a compensa lipsa apei. Acest lucru poate provoca izbucniri, iritații și pete uscate. Pielea se poate simți chiar grasă și uscată în același timp. Suna familiar?

Deshidratarea poate afecta orice tip de piele! Când ne lipsește cantitatea de apă necesara în corpul nostru, straturile exterioare ale pielii încep să se usuce, iar pielea noastra fiind supusa la un risc ridicat de deteriorare.

Un alt semn distinctiv al pielii deshidratate este faptul ca adesea este insotit de o cantitate mai mult decat normala sau chiar excesiva de ulei pe suprafata pielii. In ciuda acestui exces de ulei care curge prin porii de pe fata, pilea se simte inca stransa sau uscata pe toata suprafata fetei, iar aceste semne sunt adesea insotite de crapaturi.

Pur si simplu descris, daca simtiti ca pielea dumneavoastra este uscata, sub un strat uleios deasupra, cel mai probabil ai pielea deshidratata. Fapt surprinzator: pentru multi oameni, produsele de ingrijire a pielii pe care le folosesc ar putea fi de vina.

Ingredientele care agraveaza pielea precum alcool denaturat, mentol, menta sau parfumuri (sintetice sau naturale) pot usca suprafata pielii sau o pot deshidrata. De asemenea, va stimula excesul productiei de ulei la baza porilor, astfel incat pielea sfarseste fiind uleioasa si avand mai multe sanse sa obtina porii infundati.

Acelasi lucru se poate intampla cand utilizati scrab abraziv sau perie faciala dura. Toate acestea sunt consecinta deteliorarii suprafetei pielii.

Utilizarea unei combinatii gresite de creme hidratante si creme pentru ten uscat sau folosirea anumitor creme prea des aplicate, poate fi o problema. De exemplu, chiar daca un exfoliant AHA sau BHS, sau produs de vitamina C cu rezistenta ridicata si o concentratie ridicata de retinol poate avea beneficii uimitoare pentru acest tip de piele, utilizarea lor in fiecare zi poate duce la un aspect cu ten deshidratat si senzatie cu exces de ulei.

Acesta este un raspuns extrem de individual, de aceea este inportant sa acorzi o atentie deosebita modului in care pielea ta raspunde la produse mai puternice, mai eficiente pentru pielea deshidratanta, cum ar fi acestea. Pe baza modului in care raspunde pielea ta ajusteaza utilizarea cremelor hidratante pentru a obtine rezultate ideale.

Pentru unele tipuri de creme hidratante, utilizarea de o data sau de doua ori pe zi nu este obligatorie pentru a vedea imbunatatiri. Este un act de echilibrare, iar obiectivul tau este sa nu folosesti mai mult produs de cat este nevoie crezand ca iti hidrateaza pielea, cand de fapt poate sa agraveze situatia.

Frumusetea fetei este un aspect foarte important la o femeie, de aceea trebuie sa avem foarte mare grija ce tip de creme folosim, astfel incat sa intretinem cat mai bine pielea fetei, folosind cea mai buna crema hidratanta.

Daca folosesti regulat cea mai buna crema de fata pentru hidratare, pielea ta va avea un aspect foarte curat, hidratat, luminos, oferindu-ti o senzatie foarte fina la atingere.

Diferenta dintre pielea uscata si cea deshidratata

A avea pielea uscata este usor de recunoscut, pielea uscata se simte frecvent stransa si uscata. Aceasta s-ar putea agrava in functie de clima, anotimp sau activitate, dar indifferent de aceste lucruri, fara crema pentru ten uscat sau crema pentru ten deshidratat de foarte buna calitate, senzatia inconfortabila uscata si stransa va persista.

Dupa cum am mentionat mai sus, pielea deshidratata poate parea si se poate simti similar cu pielea uscata, dar exista o diferenta majora: pielea deshidratata tinde sa apara si sa treaca, nu persista.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *