insomniile

Cateva sfaturi pentru un dormitor care te scapa de aceasta problema.

Ati adormit in fata televizorului din bucatarie si v-ati trezit pe canapeaua din sufragerie ? Vi s-a intamplat sa vi se povesteasca cum mergeati dintr-o camera intr-alta fara nici o noima ? Aceste situatii sunt destul de familiare celor ce sufera de insomnii. Fenomenul acesta deregleaza modul de functionare a creierului si combaterea lui este foarte importanta. De aceea dormitorul in care dormiti trebuie sa fie cat mai propice somnului.

Studiile recente arata ca peste 35% din populatia globala sufera de insmonie. Nu trebuie inteles gresit,insomnia nu e o boala, ci un simptom al unor probleme mai grave, precum depresii, stress, consumul excesiv de cofeina si prea mult efort intelectual. De asemenea, privarea de somn poate fi letala mult mai rapid decat privarea de somn, un individ putand muri dupa doar doua saptamani fara somn, creierul fiind mult prea oboist pentru a mai putea rezista.

Sfaturi pentru evitarea insomniilor

Somniferele nu sunt o solutie, deoarece ocolesc procesul de instalare a somnului si nu vor avea nici un efect in evitarea insomniilor. Este bine totusi sa consumati alimente precum struguri, fructe de padure, capsuni, afine, in general fructe colorate intens in rosu si negru.Acestea contin resveratrol si ajuta la un somn mai profund si la evitarea insomniilor.

Cum trebuie sa arate dormitorul?

Exista cateva recomandari oferite de specialistii in aceasta problema, iar cea mai importanta este excluderea oricarui aparat electric din camera. Telefonale, radiourile, calculatoarele sau televizoarele nu fac decat sa produca un stres in plus pentru creier, si veti adormi mai greu.

Decoratorii si specialistii au ajuns la concluzia ca geamurile trebuie sa fie acoperite de draperii in nuante de verde sau albastru, caci acestea predispun mai rapid la somn. De asemenea tot in aceste culori ar trebui sa va fie decorat in general dormitorul, caci ele odihnesc creierul mai rapid.

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] cel putin o data pe an la medic. Insomniile nu reprezinta o boala in sine, dar, in multe situatii, sunt cauzate de anumite afectiuni. De aceea, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *