Pahare cafea de carton – pentru vending sau birou

Pahare de carton vending

Pahare cafea de carton sau din plastic? Conform noilor reglementari, paharele (si nu numai) de unica folosinta care sunt fabricate din plastic nu mai pot fi comercializate deoarece nu sunt
bio degradabile si sunt extrem de poluante. Astfel, paharele de cafea de carton sunt cea mai buna alegere atunci cand vrem sa servim o bautura fierbinte/rece “la pachet”. Cartonul este biodegradabil, poate fi usor reciclat iar riscul pentru sanatate este unul redus spre deosebire de paharele din plastic care pot pune sanatatea in pericol atunci cand intra in contact cu lichide fierbinti.

Detii o afacere de vending sau vrei sa deschizi una si nu stii ce tip de pahare sa alegi? In randurile urmatoare iti vom oferi cateva informatii importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vei alege paharele pentru automatul tau de vending sau chiar pentru birou.

Cum sa alegi correct paharele pentru vending?

Sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi pahare cafea de carton pentru vending.

Asadar, cateva dintre aceste repere sunt:

  • Tine cont de materialul din care sunt fabricate

Este recomanda sa alegeti pahare cafea de carton pentru aparatul de vending pentru ca sunt practice, suficient de rigide astfel incat sa nu se stranga in contact cu lichidul fierbinte, izoleaza termic mult mai bine decat cele de plastic, sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator fiind biodegradabile si au un aspect mult mai placut.

  • Pahare automate sau manuale

Desi poate parea ciudat dar exista pahare automate si pahare manuale. Paharele de carton automate sunt special create pentru a fi folosite in automatele de vending pentru bauturi fierbinti, automate care furnizeaza paharele printr-un sistem automat.

Paharele automate au acelasi diametru in partea superioara indiferent de capacitatea lor. De exemplu, un pahar de 160 ml va avea acelasi diametru in partea superioara ca unul de 220 ml. Astfel, se potrivesc in mecanismul automat al automatelor de vending.

Pahar de cafea

Paharele de carton manuale sunt restul paharelor cu diametre diferite, in functie de capacitatea lor si sunt preluate de catre consumatori dintr-un suport special al automatului de vending.

  • Tineti cont de capacitatea paharelor

Capacitatea paharelor este exprimata in Oz sau ml iar 1 oz = 29.57 ml dar trebuie sa stim ca, de exemplu, un pahar de 4 oz(120 ml) are aceasta capacitate daca este plin pana la buza. Practic, aeasta este capacitatea maxima. Daca vom oferi bauturi ce trebuie sa fie de 120 ml, atunci paharul folosit in automat trebuie sa fie mai mare.

  • Folositi pahare cu capac

Este foarte important ca in afacerea voastra cu aparate de vending sau in cafenele de tip take away sa folositi pahare cafea de carton la care puteti oferi si capace. Nu este deloc placut pentru client sa plece din locatie cu un pahar de cappuccino dar fara capac. Nu este profi si nici practic.

Cele mai folosite pahare in automatele de vending sunt paharele cu o capacitate de 180 ml deoarece se potrivesc mai multor tipuri de bauturi. De regula, pentru aceste pahare se folosesc capace de 70 mm.

Cel mai bine este sa va consultati cu furnizorii vostri de pahare cafea de carton iar daca nu aveti deja un furnizor recomand sa ii contactati pe cei de la coffeepoint.ro unde veti gasi tot ce aveti nevoie pentru afacerile de tip vending.

Calitatea cartonului este importanta?

Calitatea materialelor folosite pentru paharele de cafea este extrem de importanta in primul rand pentru izolatia termica pe care o ofera (avand in vedere ca sunt folosite pentru bauturi fierbinti) dar si de impactul pe care il are asupra sanatatii. Este cunoscut faptul ca paharele din plastic elibereaza o serie de particule de microplastic atunci cand intra in contact cu bauturile fierbinti si nu sunt deloc sanatoase.

Alegeti pahare cafea de carton gros, de buna calitate pentru a nu se deforma atunci cand sunt tinute in mana. Acest aspect este important si daca le folositi in automatele de vending – niste pahare confectionate din carton subtire risca sa se blocheze in aparat.

Avantajele paharelor de carton pentru cafea:

Pahar cafea de carton

Principalul avantaj al paharelor de carton este faptul ca sunt bio-degradabile si astfel sunt mai blande cu mediul inconjurator.

Paharele de carton pot fi reciclate mult mai usor si sunt, de cele mai multe ori, mai ieftine decat paharele de plastic.

Izoleaza foarte bine termic, spre deosebire de paharele din plastic pe care nu le poti tine in mana atunci cand le scoti din aparatul de vending, pentru ca sunt prea fierbinti.

Pahare pentru cafea de carton colorate sau simple?

Aspectul paharelor de cafea conteaza foarte mult deoarece consumatorii apreciaza calitatea si sunt extrem de atenti si la ambalaj. De cele mai multe ori, in cafenele se folosesc pahare simple, negre sau albe si personalizate cu logo-ul companiei.

Daca vorbim despre automatele de vending, aici sunt folosite adesea pahare Lavazza mai ales daca se foloseste si acest tip de cafea in aparat, pahare cafea de carton marca Tchibo etc. In automatele de vending se folosesc pahare personalizate in functie de tipul de cafea folosit in aparatul respectiv.

Alegeti corect paharele pentru cafea din carton pentru a oferi consumatorilor o experienta “to go” placuta si sa ii faceti sa revina in locatia voastra.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *