5 exercitii simple mai eficiente decat alergatul

exercitii simple mai eficiente decat alergatul

Intr-o lume in care obezitatea este o reala problema, toti doresc sa fie in forma si sa se bucure de o silueta supla. Stim cu totii ca principala arma impotriva obezitatii, sunt exercitiile fizice intense. Dar nu multi oameni iubesc exercitiile fizice si mai ales alergatul.

Cu toate acestea exista o varietate de exercitii pe care le puteti face in casa sau gradina voastra, care sunt mai eficiente in tonifierea corpului vostru, decat alergatul. Exercitiile prezentate mai jos vor afecta diferite parti alte corpului si va pot ajuta sa va mentineti in forma si chiar, de ce nu, sa slabiti.

Flotari cu saritura

Asa cum le zice si numele, aceste exercitii includ o flotare urmata de o saritura in picioare. Acesta este un exercitiu foarte complex care sa concentreaza asupra multor grupe de muschi si va imbunatateste, de asemenea, rezistenta dumneavoastra. Odata ce deprindeti acest exercitiu, este recomandat sa cresteti viteza. Incercati sa faceti cat mai multe repetari intr-un timp cat mai redus pentru un efect maxim. Faceti cel putin o suta de repetari pe zi si va asiguram ca veti vedea rezultate intr-o saptamana.

Sarituri pe loc

Cine ar fi crezut ca banalele sarituri pe loc pot fi o alternativa excelenta la alergat? Sariturile pe loc va ajuta sa ardeti calorii si sa va imbunatatiti rezistenta. Nu aveti nevoie de mult spatiu pentru a efectua acest exercitiu simplu intr-un mod corect. In timp ce sariti, tineti bratele intinse in fata si ridicati genunchii cat de sus puteti. Incercati chiar sa atingeti genunchii de maini. Incercati sa va stabiliti cateva sesiuni de sarituri in fiecare zi.

Sarituri cu coarda

Daca sariturile pe loc prezentate anterior vi se par prea banale si va plictisiti, puteti face rost de o coarda sau o franghie care sa acompanieze acest exercitiu. Saritul corzii este o modalitate foarte buna de a arde calorii, de a creste rezistenta si a a accelera bataile inimii. In timp ce sariti coarda, puteti amplifica dificultatea exercitiului, accelerand ritmul, adaugand sarituri cu genunchii la piept sau efectuand sarituri inalte astfel incat sa invartiti coarda de doua ori in jurul corpului vostru. Exista o multitudine de exercitii derivate de la saritul corzii ce pot fi gasite online.

Alergat in viteza cu genunchii la piept

Alergatul in viteza cu genunchii ridicati cat mai sus este un exercitiu care va solicita corpul vostru mult mai tare decat simplul alergat. Inainte de a face acest exercitiu, este bine sa va incalziti pentru a evita eventualele accidentari si sa incepeti cu o viteza mica, care poate creste progresiv. Cand simtiti ca obositi puteti intercala perioade de alergat usor cu reprize de alergat in viteza cu genunchii la piept.

Sarituri in lungime

Pentru a executa sarituri in lungime intr-un mod eficient, trebuie sa gasiti un spatiu deschis. In mod evident, ideea acestui exercitiu este sa sariti in masura in care puteti, pe o distanta cat mai mare. Cu picioarele asezate ferm pe pamant, trebuie sa sariti cat mai tare in fata. Repetati aceste sarituri pentru a performa si a va depasi propriile limite. Alternati sariturile pe distanta lungi, cu sarituri scurte.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.