Decorarea in stil Feng Shui este un mod esential de a-ti decora casa creand un sentiment vibrant de armonie si bucurie. Decorarea Feng Shui nu inseamna neaparat crearea unei case tip Zen; ceea ce decorarea Feng Shui inseamna este ca trebuie sa creezi un mediu care are cea mai buna energie pentru a sprijini activitatea specifica, sau activitatile destinate spatiului respectiv.
O casa gen birou va avea nevoie de succes si energie vibranta, in timp ce un dormitor va avea nevoie de energie soft, senzuala. Poti sa atingi energiile dorite urmand cateva principii esentiale de tip feng shui in eforturile tale de decorare.
Feng Shuiul poate fi folosit in decorarea unei casei cu telul de a crea o casa fericita, amuzanta, increzatoare si iubitoare. Sfaturile de decorare din feng shui sunt putin diferite de decorarea traditionala, dar odata ce ai inceput sa folosesti feng shuiul, o casa decorata armonios este a ta si te poti bucura de ea.
Primul tau pas in decorarea casei cu feng shui incepe de fapt inainte de procesul propriu-zis de decorare.
Prima cerinta feng shui este aceea de a curata reziduurile cu energie veche si sa creezi o fundatie de energie curata si puternica. Ce inseamna asta la un nivel practic? Inseamna ca trebuie sa scapi de gunoiul din casa.
Nu are nici un sens sa decorezi o casa plina de gunoi, din punctul feng shui-ului de vedere.
Doar dupa ce ai scapat de gunoi si de energia negativa, poti incepe initierea procesului feng shui. Dar stai, mai este inca un pas pe care trebuie sa il faci inainte de a te apuca sa te joci cu culorile, texturile si varietatea de lucruri pe care feng shui-ul le ofera.
Si pasul este:
Asigura-te ca ai un aer de o buna calitate si o lumina de o buna calitate. Aceste doua elemente sunt esentiale pentru un bun Chi, sau o energie feng shui buna in casa ta.
Decorarea peretilor
Nu este intotdeauna usor sa alegem culorile, mobilierul, accesoriile sau perdelele atunci cand decoram o camera. Dar problemele cele mai mari le pune decorarea peretilor. Ai terminat de varuit, de asezat mobila si deodata observi ca ai in camera un perete mare si gol.
Cum umpli locul ramas liber fara sa strici aspectul pe care ai reusit sa-l creezi? Cum decorezi peretele fara sa mai cheltui iarasi o multime de bani? Tablourile frumoase sunt destul de scumpe, iar pozele cu familia parca nu se prea potrivesc.
Nu-ti ramane decat sa creezi tu un tablou sau mai multe care sa se potriveasca perfect pe peretele tau. Avantajul e ca obtii exact ceea ce iti doresti in culorile de care ai nevoie si cu bani foarte putini.
Multe lucruri mici de prin casa pot fi folosite pentru a crea decoratiuni. Niste nasturi de diferite culori si marimi pot fi lipiti pe o coala alba sau colorata pe care o inramezi. Deja ai obtinut un mic tablou. La fel poti proceda cu scoicile adunate asta-vara de pe plaja. Mici bucati de stofa de diferite dimensiuni, culori sau cu diferite imprimeuri pot fi lipite sau cusute pe o bucata mai mare de material, care va fi si ea inramata. Culorile si imprimeurile le vei alege in functie de camera pe care vrei sa o decorezi si de stilul pe care l-ai ales.
Inca se mai gasesc prin parcuri frunze uscate, iar unele din ele sunt foarte frumoase. Alege cea mai mare frunza pe care o gasesti, lipseste-o pe o coala alba si inrameaz-o. Daca te ajuta imaginatia, poti crea un tablou din mai multe frunze ruginii, rosii, galbene si verzi.
De asemenea, un perete mare si gol se poate decora cu o grupare de tablouri mai mici, avand aceeasi tema. Daca ai prin casa mai multe rame de diferite dimensiuni, le poti picta in culorile potrivite, apoi le agati pe perete goale sau umplute cu o hartie colorata. In acelasi stil, poti sa decupezi forme geometrice mari pe care le imbraci in material colorat.
Si frunzele se preteaza foarte bine la un asemenea aranjament. Le strangi pe cele mai frumoase, le pui pe fiecare in cate o rama si ai obtinut multe tablouri mici, gata pentru a umple un perete gol.
Obiectele vechi la care tii nu trebuie sa stea ascunse prin sertare. Le poti prinde pe perete. O batista veche din dantela, evantaiul bunicii, o colectie de dopuri de sticla, o colectie de medalii, toate acestea pot fi inramate, alcatuind un tablou unic si de efect. Chiar si insignele colorate care se poarta pe genti isi pot gasi locul intr-un tablou. Practic orice colectie de obiecte mici, de acelasi fel se poate folosi astfel. Succesul sta in felul in care le aranjezi in rama.
In incercarea de a decora un perete, multi oameni fac greseala de a arunca tablouri sau fotografii la intamplare. Atunci cand ai mai multe obiecte de agatat pe perete, secretul este sa trasezi un dreptunghi imaginar pe care sa-l umpli cu tablouri, poze sau alte obiecte.
Pentru a face camera sa para mai mare, foloseste obiecte mari. Un covor de rachita poate fi pus pe un perete intr-o camera in stil rustic sau asiatic.
Daca ai incredere in talentul tau la desen, iti poti picta peretele. Ajunge sa decupezi cateva sabloane in diferite forme (frunze, scoici, figuri geometrice) si sa urmezi conturul lor. Din nou, multe obiecte de prin casa pot fi folosite ca sablon. Ce vei alege depinde de imaginatia ta, de destinatia camerei si de stilul pe care l-ai folosit pentru a decora.