Cel mai bun termostat

Cel mai bun termostat

Căldura din locuințele noastre nu este un lux, ci o necesitate. Prin urmare, cu toții căutăm diverse metode de a păstra o temperatură confortabilă în locuință, indiferent de sezonul de afară. Cu toate acestea, toamna și iarna sunt anotimpurile în care nevoia de căldură este cel mai mult pronunțată.

Deși majoritatea oamenilor ar opta pentru centrale pe gaz, calorifere, aeroterme și alte asemenea dispozitive electrice de încălzire, o soluție mai simplă și mai comodă este aceea ce a alege cel mai bun termostat pentru locuința ta.

Ce este un termostat?

Cel mai bun termostatTermostatul este un aparat care poate menține un anumit nivel al temperaturii într-o locuință, temperatură care poate fi setată în funcție de nevoile personale. Acest dispozitiv se atașează pe perete și are capacitatea de a opri celelalte surse de căldură din locuință în momentul în care temperatura din casă ajunge la gradul setat de tine.

Ce tip de termostat să alegi pentru tine?

Există două categorii de termostate pentru care poți opta – cel cu fir, care este de regulă mai ieftin, datorită faptului că nu are incorporată o tehnologie prea avansată, însă poate face față cu bine solicitărilor tale, și termostatul wireles, care este fără fir și care este îmbunătățit cu tehnologii mai performante.

Care este cel mai bun termostat?

Cel mai bun termostat trebuie să țină cont de o seamă de criterii pentru a se potrivi cu tine și respectiv locuința ta. Pentru a te asigura că ai cel mai bun termostat, verifică dacă acesta este compatibil cu centrala ta, căci la ea va trebui să îl conectezi.

În loc să arunci banii pe fereastră cumpărând cel mai scump produs în ideea că acela trebuie să fie cel mai bun termostat, e mai important să verifici compatibilitatea. De asemenea, ia decizia dacă vrei să folosești un termostat cu fir sau unul fără fir.

Personal, consider că cel mai bun termostat este cel fără fir, adică wireles, întrucât nu vei fi nevoit să găurești pereții locuinței pentru a-l putea conecta la centrală. În plus, termostatul cu fir consumă mai multă energie electrică față de cel wireles.

Un alt criteriu de alegere pentru cel mai bun termostat este și posibilitatea de a-l programa pe zile sau pe ore. Funcția de programare e foarte importantă în cazul unui termostat, căci îți permite să reglezi cum vrei tu dispozitivul, ținând cont de cât de mult sau puțin timp petreci acasă, astfel încât să poți economisi cât mai mult.

Top 5 recomandări pentru cel mai bun termostat:
  • Termostat digital programabil Wireless pentru controlul temperaturii ambientale DEL T7 RF
  • Termostat ambiental programabil Salus 091FLRF fără fir, cu comandă wireles, 9 programe și afișaj LCD
  • Termostat ambiental programabil Division Gas DG908 cu fir
  • Termostat ambiental programabil Division Gas DG908 RF, cu frecvență radio
  • Termostat de ambient Computherm Q3 RF, neprogramabil, cu comandă wireless

În concluzie, ținând cont de centrala pe care o ai acasă și de nevoile personale de căldură în locuință, nu ai cum să dai greș în căutarea pentru cel mai bun termostat potrivit locuinței tale!

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *