Aparatul de Ras vs Epilarea Definitiva

ipl vs laser

Aparatul de ras poate fi o soluție de ultimă oră, sunt de acord cu asta. Însă nu funcționează în toate cazurile. De exemplu, dacă obișnuiești să te epilezi cu ceară la axilă, nu prea ai ce face în momentul în care firele de păr sunt pe punctul de a-și face apariția. E o periodă de câteva zile, chiar o săptămână, în care aspectul e inestetic, dar nici dacă dai cu lama nu schimbi cu  nimic în bine situația. Exemplul ăsta descrie cel mai bine acele femei care au nenorocul să fie posesoarele firelor de păr negre, groase și dese.

Pentru aceste femei, în special, lama de ras nu va reuși niciodată să îndepărteze în totalitate firele de păr. Tot va rămâne acolo o umbră…

În privința epilatorului, eu îl găsesc ultil doar pentru picioare. Chiar și așa, alternez epilatorul cu lama, pentru a nu lăsa posibilitatea firelor de păr să crească pe sub piele.

aparat de epilat

Am auzit tot mai des în ultima perioadă în cercul meu de prietene despre alternativa epilării definitive, motiv pentru care am început să răscolesc internetul în căutare de informații despre ce presupune această procedură. De fapt sunt trei proceduri de epilare definitivă, iar dintre ele populare ar fi IPL (lumină intensă pulsată) și laserul. Ambele folosesc lumina pentru a arde rădăcina firului de păr, dar epilarea laser ar fi, cică, mai eficientă. Explicația pe care am găsit-o era legată de faptul că spre deosebire de IPL care împrăștie lumina într-un spectru mai larg, laserul are o singură lungime de undă, deci acționează punctat.

Merita epilarea definitiva cu IPL?

Dintre prietenele mele, două au apelat la epilarea definivă prin metoda IPL. Ca să funcționeze procedura cum trebuie am înțeles că firele de păr asupra cărora se acționează ar trebui să fie închise la culoare, iar pielea cât mai albă. Deci cu cât părul e mai negru și firul e mai gros, cu atât mai bine. Rezultatele vor fi vizibile, iar numărul de ședințe  va fi mai redus. Contează oricum și cine te epilează, dar și ce aparat folosește. Adică ar fi saloane care au aparate de doi lei cu o eficiență foarte scăzută, iar posibilitatea ca pielea să fie arsă este mai mare.

ipl vs laser

Chiar și dacă aparatura e super performantă, de efecte adverse nimeni nu scapă. Găsisem ceva despre tulburările de pigmentare în zonele în care s-a aplicat tratamentul, despre înroșirea lor sau chiar apariția umflăturilor și a veziculelor specifice arsurilor de piele. Cu ocazia asta am aflat că sunt medici specializați în aplicarea metodelor de epilare definitivă, care oferă o siguranță mai mare a tratamentului. Este bine de știu și faptul că cine apelează la epilarea definitivă trebuie să aibe grija ca pielea să fie mereu hidratată și să folosească cremă cu protecție solară.

Despre mitul că epilarea definitivă provoacă cancerul de piele nu am găsit nimic care să-l confirme. Cică impulsurile luminoase sunt absorbite doar de pigmenții de la suprafața pielii și de aceea nu ar avea cum să provoace cancerul de piele.

Cate sedinte sunt necesare?

Cât despre numărul de ședințe necesar, una dintre prietenele mele, care a apelat la epilarea definitivă în zona axilei, îmi zicea că ea a avut nevoie de aproximativ 10 ședințe ca să ajungă la rezultatul final. Asta diferă oricum de la caz la caz. Depinde de culoare și grosimea firelor de păr, dar și de cât de mare este zona asupra căreia se acționează. Mai știu și că între ședințe se face o pauză destul de mare, de vreo o lună sau ceva de genul ăsta.

Deci trebuie să ai răbdare ca să vezi rezultate. Și chiar și după terminarea tratamentului, o dată pe an ar trebui făcută câte o ședință de întreținere. Deci metoda de epilare definitivă nu e chiar definivă, însă dacă renunți pe parcurs și nu mai mergi la întreținere, aspectul părului din zona asupra căreia s-a acționat va fi oricum mai puțin inestetic. Adică firele se mai subțiază, iar rata lor de creștere va fi mai mică.

Mie nu mi se pare o metodă atât de periculoasă, așa cum se specula într-o vreme. Dar în momentul în care m-aș decide să apelez la epilarea definitivă nu m-aș duce în primul salon care îmi iese în cale. Cel mai probabil voi căuta un medic care să mă îndrume și spre metoda de epilare potrivită mie. Nu de alta, dar nu vreau să fiu cobaiul vreunei incompetente.

 

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *