Acneea – o problema “adolescentina”

Acneea

Peste 50% din tinerii cu acnee sunt marcati psihologic, iar un sfert marturisesc a avea probleme in viata intima – releva un studiu medical recent. Fetele urmeaza tratamentul mai constiincios decat baietii, iar persoanele mai “varstnice” (acneea “loveste” in principal intre 11 si 18 ani) se ingrijesc mai mult decat cele mai tinere. 33% din cei cu acnee usoara, 44% din cei cu acnee moderata si 59% din cei cu acnee severa se ghideaza dupa prescriptie medicala. De cele mai multe ori, adolescentul insusi cere sa mearga la medic, in restul cazurilor luand-o mama.

Remediu naturist cu galbenele

Farmacia naturista s-a imbogatit cu un nou produs: tinctura de galbenele. Tinctura se poate utiliza pe cale interna sau externa, sub forma de bai sau comprese si are efect antiinflamator, astringent, hemostatic, antiseptic, cicatrizant si antibacterian.

Vaccinul ce previne cancerul cervical vine si in Europa

Agentia Europeana a Medicamentului a dat aviz favorabil primului vaccin pentru prevenirea cancerului cervical, Comisia Europeana urmand sa decida daca autorizeaza vaccinul aprobat deja in SUA. Conform studiilor efectuate de producatori, vaccinul a prevenit in aproape 100% din cazuri aparitia cancerului cervical (de col uterin) si a leziunilor precanceroase cervicale.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *